Jaume Collboni acompanyat de l’humorista Toni Cano i de la vicepresidenta segona del Consell LGTBI del PSC Rosa Maristany. Foto: ACN

Jaume Collboni va fer una crida aquest cap de setmana a la participació LGTBI el 28M amb l’objectiu de “barrar el pas” a Vox. En un acte amb el col·lectiu LGTBI a l’hotel Axel, el candidat socialista va demanar “votar progrés, votar PSC i que la participació sigui alta perquè la ultradreta no es coli a l’Ajuntament”. I va afegir que “serà un orgull ser el primer alcalde gai de Barcelona”.

Per l’alcaldable, un batlle homosexual és “la millor garantia” per combatre la LGTBIfòbia i, en aquest sentit, es va comprometre a reforçar la formació als cossos policials per l’atenció de les denúncies per agressions i a garantir l’accés de les persones grans LGTBI als serveis sociosanitaris en condicions d’igualtat.

Collboni es va mostrar preocupat pel “risc” real que Vox tingui representació a l’Ajuntament i va demanar anar a votar “massivament” per evitar-ho. “No només perquè el PSC guanyi les eleccions, sinó perquè amb una alta participació barrarem el pas a la ultradreta”.

El candidat va lloar Barcelona com “la destinació” de molts ciutadans on al seu país d’origen “es pateix la persecució”, fins i tot amb penes de mort. En canvi, va afegir, la capital catalana representa “un oasi de llibertat”. Amb tot, va demanar “no abaixar la guàrdia” davant “fenòmens d’odi” que poden instal·lar-se a la ciutat.