Fort Pius

Alumnes i professors de l’Institut Fort Pius en l’acte d’inici del curs. Foto: INS Fort Pius

L’Institut Fort Pius està d’aniversari. El centre d’ESO i Batxillerat celebra enguany els seus primers 40 anys al cor del barri i ho fa amb una programació d’activitats especials. L’actual equip docent i l’alumnat treballen des de fa setmanes en un calendari d’actes que implicaran també a exalumnes, exprofessors i veïns del Fort Pienc.

La primera cita serà la de l’acte protocol·lari d’inauguració de l’any festiu. Aquest 19 de febrer, personalitats del món de l’ensenyament com el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Lluís Rabell, antics directors del centre, l’associació de famílies i l’associació de veïns del barri es trobaran al Fort Pius per donar el tret de sortida a les celebracions. Així i tot, ja s’estan preparant moltes de les propostes commemoratives que es podran gaudir en els pròxims mesos.

L’Institut, amb la col·laboració de l’Arxiu Històric Fort Pienc, està muntant una exposició sobre el “passat, present i futur” del centre. En paral·lel, els alumnes de batxillerat dissenyen nous logotips per al Fort Pius i preparen material audiovisual sobre la transformació i modernització del procés d’aprenentatge durant les darreres dècades.

El futur del barri

Més enllà de la gresca i les activitats d’aniversari, els 40 anys del centre també serveixen per fer balanç de la feina feta durant totes aquestes dècades i de la que queda per endavant. Una bona oportunitat per fer-ho serà la jornada de retrobament d’exalumnes i professors del 22 de març. “Obrirem l’institut, ensenyarem com ha canviat i ens convertirem en un espai de trobada”, explica a Línia Eixample el director, Joan Gavilan.

Organitzar totes aquestes activitats està suposant un autèntic desafiament per a l’equip del Fort Pius, especialment en un any amb canvis tan rellevants com el de la nova selectivitat. “El dia a dia a l’institut és tan intens que no sempre ens permet veure més enllà de les urgències. Amb tot, procurem fer actuacions conjuntes amb l’Associació de Veïns, participar en la Festa Major i estar presents als carrers el dia de Sant Jordi, entre d’altres”, reconeix Gavilan.

De fet, l’aposta educativa i social del centre passa precisament per aquest tipus d’activitats. L’equip del Fort Pius vol transcendir els límits de l’aula i consolidar-se com un pilar fonamental de la vida al barri mentre forma a les futures generacions. “El repte més important és continuar garantint la qualitat educativa de l’ensenyament públic. Som i volem continuar sent l’institut del barri i construir un projecte sòlid que reforci la nostra presència al Fort Pienc”, detalla el director.

75 anys de cultura a l’Esbart Gaudí: “Pensàvem que no arribaríem fins aquí”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram