Entrada escola bressol

P2 podria ser part del cicle de primària. Foto: Laura Fíguls/ACN

El Govern va anunciar a finals de setembre que a partir del curs que ve, P2, l’últim curs de l’escola bressol, serà gratuït. El fet que no s’hagi especificat si aquest canvi implicarà que P2 es converteixi en el primer curs de la primària o si seguirà en les escoles bressol públiques i privades, ha generat queixes entre la comunitat educativa.

Un exemple d’aixó és que diversos centres de tot Catalunya s’han organitzat, sota el nom Som Educació de Base, per defensar el seu paper en l’educació dels nens de 0 a 3 anys. Tal com van recordar en una carta dirigida al regidor d’Educació, Josep González-Cambray, la normativa de les Llars d’Infants estableix una sèrie d’espais, instal·lacions o professionals que les escoles “no reuneixen”.

A l’Esquerra de l’Eixample, la notícia ha generat força incertesa. La directora de la Llar d’Infants el Cuquet, Elia Patón, assenyala que l’hi agradaria tenir més informació per saber quin serà el futur del seu centre. Paral·lelament, diu que perdre P2 es traduiria amb perdre al voltant del 50% dels alumnes i, per tant, dels ingressos. “Tancarien el 80% de les llars d’infants”, lamenta. Per part seva, la directora de l’Escola Bressol Municipal Londres, Laura Pérez, apunta que el fet que el missatge de la Generalitat no sigui clar, pot provocar angoixa entre mestres i famílies. D’altra banda, tot i que reconeix que, en cas que P2 passi a la primària, hauria d’acomiadar dues persones, prefereix no anticipar-se. “No crec que les escoles assumeixin P2”, conclou Pérez.