Un moment de la festa d’inauguració. Foto: AjuntamentL’Ajuntament va celebrar el dissabte una festa d’inauguració de l’espai d’estada i d’ús veïnal del solar de l’antic teatre Talia, a l’avinguda del Paral·lel. L’espai té un escenari d’obra on fer actes culturals, una zona d’estada amb bancs, petites jardineres i arbres i horts urbans que gestionaran escoles i entitats. Per a fer-ho, el consistori va organitzar una jornada amb un espectacle infantil i dues actuacions musicals.

El solar fa temps que estava en desús i els veïns reclamaven que l’Ajuntament l’expropiés per construir equipaments i pisos públics. A principis del 2022 el consistori va fer efectiva l’expropiació del terreny i veïns i administració van acordar fer un espai provisional abans no es faci la reconversió total del solar.

Però un dels fets que ha aixecat polèmica després de la descoberta de l’espai ha estat la imatge virtual que es va presentar en el moment d’ensenyar el projecte i el resultat final que els veïns s’han trobat. A la imatge es veuen molts arbres i predomini de zones verdes i la realitat és que no hi ha espais verds.

El president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, Pep Sala, explica que l’Ajuntament li ha posat de nom “jardins El Talia”, nom que afirma no concorda amb l’ús dels espais: “No passa res que no sigui tan verd, l’espai està molt bé per la seva funció, però el nom no encaixa”. De fet, Sala explica que des de l’entitat insisteixen a recordar als veïns que l’espai és provisional i que reclamaran al nou govern que “comenci a construir el petit teatre i els pisos públics com més aviat millor”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram