Els reptes del barri s’hauran d’encarar amb més força després del confinament, diuen els veïns. Foto: Martin Abegglen

“Quan tot això acabi ho haurem d’aprofitar per fer un replantejament molt seriós sobre les necessitats del barri”. Qui pronuncia aquestes paraules és en Sergi Gómez, membre de la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família. Gómez, en declaracions a Línia Eixample, explica com s’estan vivint aquests dies de confinament a l’associació. “El protagonisme és sobretot per a les xarxes de suport i nosaltres ens encarreguem d’ajudar”, explica.

La brusquedat amb la qual ha canviat la vida de la gent també es reflecteix a les entitats veïnals, que lògicament han vist alterat el seu dia a dia. “Ara hi ha molts temes que han quedat penjats però aviat n’haurem de parlar”, afirma Gómez. La seva llista és llarga: l’expansió del temple, la situació de les residències de gent gran i dels CAP, els equipaments municipals que fan falta, la problemàtica de l’amiant, els desnonaments, la reforma del mercat, la pacificació de l’entorn de les escoles, el paper del comerç de proximitat… Gómez creu  que cal un “replantejament” del barri i pronostica, com ja està notant aquests dies, que a partir d’ara “hi haurà més consciència veïnal” sobre totes aquestes qüestions. Ell va més enllà i parla que aquest replantejament s’ha de produir a tota la ciutat.

“UNA MICA DE DESCANS”
Una de les ànimes de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família és en Joan Itxaso, un veterà i incombustible activista veïnal del barri. Itxaso explica que aquests dies està a casa totalment “enclaustrat”, ja que, per qüestions de salut, és una persona de molt alt risc. “Jo ho estic seguint de lluny però la xarxa de suport del barri està fent molt bona feina”, explica.

Aquest canvi tan brusc de les rutines que s’ha viscut ha fet que Itxaso hagi hagut d’apartar les múltiples reivindicacions que marquen el seu dia a dia. Ja sigui amb l’oposició a l’expansió del temple, amb la denúncia del turisme massiu al barri, amb els problemes de l’habitatge o la manca d’equipaments. “Amb aquest canvi de ritme ja em va bé per descansar una mica”, conclou.