Plats d’autor a preus populars. Aquest és l’objectiu del festival gastronòmic Barcelona Restaurant Week. Des del passat dia 16 i fins el 25 de novembre, una trentena dels millors restaurants de la ciutat presenten un destacat menú benèfic per 25 euros. I és que un euro del cost total es dedicarà a la Fundació Espanyola del Cor i a la Fundació Banc dels Aliments.

Restaurants d’hotels de la talla del Loidi, el CentOnze, la Terrassa del Claris, el 1898 o el Passatge del Murmuri o establiments amb bones vistes, com el Visual o la Torre d’Alta Mar són algunes de les propostes que participen a aquesta fira de sabors. Normalment menjar a aquests locals pot arribar a costar fins a 80 euros. La Barcelona Restaurant Week vol apropar l’alta gastronomia que té la ciutat a tothom.

Per participar a aquestes degustacions d’autor l’organització recomana consultar el menú de cada restaurant, ja que en alguns casos es tracta d’un menú tancat on no es poden escollir els plats. En d’altres, triar es fa difícil, amb dilemes com el que planteja la Fonda Espanya, entre el saltat de popets amb melmelada de tomàquet i el ragout de vedella amb carxofes i bolets de temporada.

Per demanar taula a un dels trenta establiments que participen a la fira gastronòmica cal reservar online a través de la pàgina web d’Atrapalo.com.