El tramvia

El tramvia, un element característic d’una part del segle XX. Foto: Golferichs

Coincidint amb la construcció de la superilla, la Casa Golferichs, l’Espai de fotografia Francesc Català-Roca i Camí Amic, obren una convocatòria de fotografies per crear un arxiu fotogràfic de l’Esquerra de l’Eixample. Aquesta iniciativa pretén ser un material obert i de consulta als veïns i veïnes del barri i, sobretot, per a les escoles i instituts de la zona.

Així doncs, el projecte d’arxiu col·laboratiu té com a objectiu crear un referent memorístic de l’Esquerra de l’Eixample on es puguin veure i consultar els canvis que va patir el barri al llarg del segle XX. Però les fotografies a presentar han de ser exclusivament de temàtica urbanística. És a dir, fotografies que mostrin carrers, habitatges, edificis històrics, comerços, mobiliari urbà, cruïlles, vies de tren, antigues fàbriques i tot el que tingui relació amb l’espai públic.

Un projecte recull fotos per crear un arxiu dels canvis del barri durant el segle XX

I és que amb aquest recull fotogràfic es podran explicar els canvis urbanístics que van tenir un paper primordial en els canvis socials i de la vida diària de tothom qui vivia al barri.

Amb tot, la convocatòria està oberta des del 9 de gener, i es tancarà el pròxim 17 de març.  A més, les fotografies en paper i en negatius les recullen tant la Casa Golferichs com l’Espai Francesc Català-Roca i, un cop s’entregen, s’had’omplir un formulari perquè el centre reculli dades bàsiques que expliquin la foto.

Finalment, l’equip de l’Espai de fotografia Francesc Català-Roca serà l’encarregat de seleccionar les imatges que es cregui que poden tenir un valor de consulta per l’arxiu.