El moment de l’aprovació de la llei al Parlament. Foto: Sílvia Jardí / ACN

“L’hem rebut amb una alegria infinita”. Aquesta és la primera valoració que fan des de Fem Sant Antoni, que fa anys que denuncia l’escalada dels preus dels lloguers al barri, sobre l’aprovació per part del Parlament de la llei de regulació dels lloguers.

En declaracions a Línia Eixample, Úrsula Garrido, membre de l’entitat, afirma que l’aprovació de la llei “és un gran avenç”, al mateix temps que explica que van patir molt per la incertesa que hi va haver fins a l’últim minut sobre la seva aprovació. Ara, afegeix Garrido, estan a “l’expectativa perquè hi ha hagut el cas d’altres lleis sobre l’habitatge que no s’han complert”, al mateix temps que recorda que la normativa “contempla sancions si no es respecta i caldrà estar pendents de què fa l’administració”. Sobre possibles recuros al Tribunal Constitucional, Garrido diu que, si hi són, esperen que no sigui del govern espanyol “perquè la llei quedaria en suspens de forma immediata”.

JORNADA HISTÒRICA
Dimecres passat la llei va tirar endavant gràcies als vots favorables d’ERC, JxCAT, els comuns i la CUP, tot i que cal remarcar que els diputats del PDeCAT i de Demòcrates hi van votar en contra. L’acord, històric, va ser celebrat pel Sindicat de Llogaters, que havia pressionat durant molt temps amb altres entitats per aconseguir-lo. “És un acord que totes les parts hem considerat raonable i que no havia d’impedir el que creiem que és un pas importantíssim per a aquest país”, va afirmar Jaime Palomera, portaveu de l’entitat.