Assemblea FAVB

El Centre Cívic va acollir l’assemblea de la FAVB. Foto: Twitter (@FAVBcn)

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) va celebrar dissabte passat al Centre Cívic Sagrada Família la seva 49a assemblea, la qual va ser la primera de caràcter presencial des de l’esclat de la pandèmia. Amb la presència de quaranta entitats veïnals i sota el lema “Ara més que mai, serveis públics”, el moviment veïnal va abordar la importància de combatre la pobresa amb polítiques públiques, lluitar contra l’especulació immobiliària i l’emergència residencial, diversificar una economia basada en el turisme o enfortir els serveis públics.

“La pandèmia ens ha recordat la feblesa dels nostres serveis públics i ha demostrat que són imprescindibles per fer front a la crisi del 2008, que no estava resolta, i que ara, amb la pandèmia, s’ha agreujat”, assenyala la presidenta de l’entitat, Ana Menéndez. “Una societat justa no pot deixar de banda els serveis públics”, afegeix.

Peticions sobre sanitat

D’altra banda, en l’assemblea també es van aprovar diverses resolucions, com unes sobre la protecció del patrimoni històric, el preu de l’electricitat o la situació dels CAP. Segons Menéndez, cal que l’atenció primària recuperi al 100% l’assistència presencial.

“És imprescindible per donar un bon servei. Hi ha moltes malalties greus que es diagnostiquen amb retard, i això ho patirem d’aquí poc”, recorda Menéndez, que també va insistir que des de la FAVB demanen que es tirin endavant les construccions dels nous CAP pendents. “S’han de fer de manera urgent”, sentencia.