aula

Una alumna fent classe a l’escola. Foto: Norma Vidal/ACN

Els últims dies del curs passat i els primers d’aquest curs van estar marcats per un nou “enemic”: la calor a les aules. El canvi climàtic ha prolongat els mesos d’estiu i, per tant, també les altes temperatures. Això fa que el termòmetre es dispari a l’interior d’algunes escoles, que en molts casos no compten amb un sistema de climatització adequat. Davant d’aquesta situació, les promeses de Generalitat i Ajuntament s’han anat succeint sense acabar de satisfer les demandes d’escoles i famílies.

El passat 8 de maig hi va haver una reunió entre representants d’algunes associacions de famílies d’alumnes (AFA) i el Consorci d’Educació. Demanaven un pla per instal·lar sistemes de renovació de l’aire a totes les escoles, donar més ombres als patis i “mesures d’urgència per mantenir les temperatures de les escoles dins dels límits legals”. Així ho va explicar fa uns dies l’AFA de l’Escola Fructuós Gelabert, de la Sagrada Família, en un comunicat. “La resposta ha estat decebedora”, denunciaven en el text. Per aquest motiu, l’entitat va anunciar que, a partir del 19 de maig, faria concentracions cada divendres entre les 8.45 i les 9.15 hores “en senyal de protesta”. Dit i fet: divendres passat es va fer la primera acció en aquest sentit. Per la seva banda, l’AFA de l’Escola Sagrada Família ha mostrat suport a aquesta mobilització.

Cal recordar que, el passat dia 3, el Departament d’Educació va dir que instal·laria un centenar d’aires condicionats en espais comuns dels centres educatius en les pròximes setmanes. Una mesura que sembla que no ha convençut les AFA.