Festa Major Esquerra Eixample

La festa ha tingut molta participació. Foto: Twitter (@ERC_Eixample)

“Espectacular” és l’adjectiu que tria el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, Joan Vey, per descriure la Festa Major d’enguany, que va començar l’1 d’octubre i va acabar diumenge passat. Vey, que es va estrenar com a president de l’associació amb aquesta festa, s’ha mostrat molt content tant per l’organització (una vuitantena d’entitats van fer possibles unes noranta activitats) com per la participació dels veïns.

Tot i que els actes van haver d’adaptar-se a les mesures sanitàries vigents, els últims aixecaments de restriccions van beneficiar la festa i van permetre fer coses que fins fa ben poc no estaven permeses, com ara “ballar, encara que amb mascareta”, destaca Vey. “Ha costat, però sembla que ja estem tornant a la normalitat”, celebra, i assenyala el contrast amb l’edició de l’any passat, que va estar molt més marcada pel coronavirus i es va haver de fer en format reduït.

Els deu dies de celebració van arrencar amb el pregó del Màgic Andreu als jardins Rosa Deulofeu i van acabar amb un concert de cloenda. Aquests van ser dos dels moments més importants de la Festa Major, però Vey també en destaca d’altres, com la cantada d’havaneres, que va aplegar més de 200 persones, o la ballada de sardanes. També pel que fa a la cultura popular, la programació va incloure castells, correfocs i una cercavila. D’altra banda, el comerç s’hi va sumar amb mostres dels seus productes i diverses activitats.

Tot plegat va formar una Festa Major que gairebé podria semblar la del 2019 i que, tal com desitja Vey, “tant de bo marqui l’adeu definitiu a la pandèmia”.