Els Esquerdats

Els Esquerdats celebren els 100 pilars. Foto: Twitter (@esquerdats)

Tot i que l’aniversari real és a finals d’abril, els Esquerdats -la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample- va celebrar els cinc anys de vida el 13 de maig en el marc de les Festes de la Primavera.

Una celebració que es va poder fer tot i l’amenaça de pluja constant. I és que durant la jornada va ploure i, tal com explica la presidenta de la colla, Clàudia Baus, la festa havia d’ocupar tota l’avinguda Roma, però es van haver de traslladar a les pistes poliesportives del parc Joan Miró. Allà va ser on van celebrar la diada castellera juntament amb els Castellers de Montcada i Reixac i la Colla Jove de l’Hospitalet.

La presidenta de la colla explica que “la celebració va ser una mica agredolça” pels canvis de lloc que van haver de fer, però que van acabar “molt contentes” perquè van descarregar per primera vegada un 4 de 7, fet pel qual donen molta importància perquè encara no l’havien provat de fer mai en una plaça. “Al primer intent vam caure, però a la segona tot va sortir bé”, afirma.

El cinquè aniversari i descarregar per primera vegada un castell no van ser els únics motius de celebració. I és que els Esquerdats també van celebrar que ja han fet 100 pilars, fet que van simbolitzar amb una pancarta.

Amb tot, l’últim impediment que va provocar la pluja van ser els concerts de final de festa, que es van haver de suspendre. Tot i això, Baus afirma que van poder “fer una mica de festa” i agrair a tothom qui va venir. “Hem notat un creixement social i casteller i això ens fa tenir ganes de continuar creixent”, conclou Baus.