Bicibús Glòries

La nova línia va de Roger de Flor a Glòries per la Diagonal. Foto: Calvox & Periche

La nova línia del Bicibús de l’Eixample, la primera que passa per l’avinguda Diagonal, es va estrenar divendres passat amb una trentena de participants. Es tracta d’un recorregut que va des de Diagonal amb Roger de Flor fins a la plaça de les Glòries, i que ha estat impulsat per l’Escola Ramon Llull (Fort Pienc) i tres centres de l’entorn de Glòries: les escoles Gaia i Encants i l’escola bressol Leonor Serrano.

“Estem molt contents de com va anar l’estrena malgrat els confinaments per la covid, que van fer que algunes famílies que hi volien participar no ho poguessin fer”, explica Arturo Lacal, de l’AFA de l’Escola Gaia. Assegura que hi va haver “molt bon ambient” i, alhora, molta seguretat, ja que la Guàrdia Urbana els va acompanyar.

A partir d’ara, les famílies de les quatre escoles impulsores repetiran el recorregut cada divendres, amb la voluntat d’anar sumant cada cop més gent, de fomentar la mobilitat sostenible i segura i de “crear comunitat”, en paraules de Lacal.

No obliden l’amiant

Els tres centres propers a la plaça de les Glòries no obliden el seu front obert per alliberar-se de l’amiant. Sota la plataforma Glòries Lliure d’Amiant, en moltes ocasions s’han manifestat per exigir la retirada segura de l’amiant que hi ha a prop de les escoles, i s’han reunit amb les administracions amb el mateix objectiu. Tot i això, com que les naus amb teulades d’uralita són de propietat privada, la solució correcta no acaba d’arribar mai: “A priori hi ha molts agents públics implicats, però a la pràctica hi ha un privat que executa (les retirades d’amiant) de mala manera”, es queixa Sònia Hernández-Montaño, de l’AFA de l’Escola Gaia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram