Escola Mallorca

L’edifici permetrà fer l’institut escola. Foto: Ajuntament

L’edifici municipal del carrer Londres, 56-58, en desús des de fa quinze anys, servirà per convertir l’escola Mallorca en un institut escola a partir del curs 2024-2025.
L’Ajuntament ha cedit aquest espai per ampliar les instal·lacions del centre, que sumarà 3.173 metres quadrats als 3.340 que té l’equipament ja existent al número 64 del carrer Londres. Gràcies a això, podrà començar a oferir l’ensenyament secundari amb dues línies per curs, tal com detalla el consistori.

La cessió de l’edifici és el resultat de l’acord entre les dues institucions que formen el Consorci d’Educació de Barcelona, l’Ajuntament i la Generalitat, que també han acordat pagar a parts iguals les obres d’adequació de l’immoble. El projecte es desenvoluparà en fases i, de moment, el Consorci ja treballa en la redacció del projecte executiu amb l’objectiu de començar la licitació de les obres l’any vinent.

Amb tot, aquesta novetat permetrà millorar l’oferta de places públiques de primària i secundària a un districte que pateix un dèficit en aquest sentit.

Quinze anys buit

L’edifici del carrer Londres que servirà per ampliar l’escola ha estat buit des que es va construir, fa uns quinze anys. Havia de ser un bloc de pisos, però un grup de veïns contraris al projecte van presentar una denúncia per enderrocar-lo, ja que volien que aquell terreny fos una zona verda i d’equipaments. El cas va arribar al Tribunal Suprem, que va desestimar l’enderroc però va dictaminar que l’edifici havia de tenir un ús públic, tal com recorda l’Ajuntament.