Imatge barri Sagrada Família

El programa Superilla Barcelona també arribarà al barri. Foto: Ajuntament

La futura transformació urbana de la Sagrada Família que es farà en el marc del programa Superilla Barcelona continua sent una incògnita per als veïns. La setmana passada es va celebrar la segona sessió del Grup Impulsor de Sagrada Família, Camp d’en Grassot i Fort Pienc –que aplega entitats dels tres barris i que precisament ha de servir per concretar els canvis que s’hi faran–, però la utilitat d’aquestes trobades no acaba de convèncer tots els participants.

De fet, el president de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, Joan Itxaso, considera que la segona sessió va ser “repetitiva” i lamenta que es continuïn fent reunions genèriques en comptes de tractar cada barri de forma individual. “Ens van tornar a explicar coses que ja havien dit en reunions anteriors i ens van dir que encara cal fer una o dues reunions genèriques més abans de fer-ne per barris”, assegura Itxaso. La sensació, diu, és que no s’està avançant.

Les demandes del barri

“Des de l’associació tenim propostes concretes, sobretot pel que fa a l’entorn del temple, i encara no les hem pogut ni discutir”, es queixa el president de l’entitat veïnal. En aquest sentit, Itxaso destaca dues demandes del barri que voldria que l’Ajuntament tingués en compte. Una consistiria a pacificar parcialment el carrer Sardenya entre Provença i Mallorca, tancant aquest tram només al trànsit privat. L’altra proposta és que el carrer Marina sigui un “eix principal vertical juntament amb Cartagena” i que hi circuli el bus urbà, connectant-lo així amb la xarxa ortogonal.