àrea de gossos

L’àrea de gossos del parc de l’Estació del Nord. Foto: Ajuntament

Les àrees d’esbarjo per a gossos sovint són origen de queixes, tant de veïns a qui els molesta el mal ús que se’n pugui fer com de propietaris de gossos descontents amb aquests espais. Un exemple clar d’això s’ha vist en els últims temps al Fort Pienc, concretament al parc de l’Estació del Nord, on hi ha una de les àrees més grans de la ciutat però, tot i això, no acaba d’haver-hi satisfacció entre veïns i amos de gossos. Però sembla que això podria passar a la història.

L’Ajuntament ha signat un nou contracte per al manteniment, la conserva i la millora de les àrees d’esbarjo de gossos de tota la ciutat. Tal com ha informat el consistori, té una durada de dos anys i compta amb un pressupost de prop de 715.000 euros. Inclou, a més, “actuacions de manteniment preventiu i correctiu per a cada espai”, així com “els treballs de jardineria i les actuacions d’urgència que siguin necessàries en cada cas”.

Amb el nou contracte, les àrees passen a netejar-se entre una i dues vegades al dia, i a desinfectar-se cada nit. Des del govern municipal matisen que el desinfectant emprat és, evidentment, “innocu” i que té la capacitat d’eliminar tant bacteris com fongs i virus. D’altra banda, també es fan “dues inspeccions visuals” setmanals a cada espai per detectar possibles mancances.

116 àrees de gossos

A Barcelona hi ha 116 àrees de gossos. Aquests espais han de ser la solució a conflictes com el del parc de l’Estació del Nord, on els veïns han denunciat molts cops que hi ha gossos sense lligar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram