L’antiga seu de l’ONCE es troba al carrer Calàbria, entre Sepúlveda i Floridablanca. J. Sugrañes

El consistori va aprovar divendres passat la compra de l’antiga seu de l’ONCE (Organització Nacional de Cecs), ubicada al carrer Calàbria, entre Sepúlveda i Floridablanca. L’apropiació de l’immoble tindrà un cost d’uns 17 milions d’euros, i servirà per a dotar la zona d’un nou equipament públic. La finca portava més de tres anys buïda i sense cap tipus d’ús. L’estat d’abandonament de l’edifici s’ha fet evident durant els últims temps. Després d’estar tres anys buït, la imatge de l’immoble s’ha degradat més, arran de la col·locació d’unes xarxes de protecció.

L’edifici va ser venut per l’ONCE a principis del 2007, per tal de traslladar-se a la seva nova flamant seu, al carrer Sepúlveda. La crisi immobiliària va deixar tocada a la promotora que se l’havia quedat i va provocar l’aturada de qualsevol tipus de projecte.

En els últims mesos, ha estat possible aquest acord polític per recuperar l’espai per a la ciutat, a partir de la intervenció d’Esquerra Republicana. Els republicans van aprofitar a finals de l’any passat la dependència del govern de Jordi Hereu per aprovar els pressupostos municipals, i va incloure en el pacte la compra d’aquest immoble. Encara que no hi hagi cap projecte encara a sobre la taula, el consistori ja ha donat aquest pas endavant, tenint en compte també la manca d’espais per a construir-hi nous equipaments.

L’antiga seu de l’ONCE té una superfície superior als 10.000 metres quadrats, que estan distribuïts per les seves sis plantes. El líder republicà, Jordi Portabella, el va catalogar com “una joia al centre de la ciutat que no es pot deixar perdre”, quan es va oficialitzar l’acord que permetria la seva futura compra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram