La Guàrdia Urbana ha defensat la intervenció de l’agent. Foto: ACN / Mossos d’Esquadra

L’home sense sostre de 43 anys que va quedar ferit de gravetat dissabte al vespre després que un agent de la Guàrdia Urbana li disparés un tret a l’abdomen està en estat crític, segons ha informat avui el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. De fet, Sàmper ha especificat que es tem per la seva vida.

Els fets van passar a prop del número 44 del Passeig de Sant Joan, al Fort Pienc, quan la víctima hauria intentat agredir els agents amb un ganivet de grans dimensions després de mostrar-se “molt agressiu”, segons van explicar des de l’Ajuntament.

Tot i que la investigació del cas la va instruir la Guàrdia Urbana, l’atestat l’estan fent els Mossos d’Esquadra per evitar un conflicte d’interessos, tal com va detallar Sàmper ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio. Avui el conseller ha dit que la investigació està pràcticament enllestida i que entre avui i demà es farà arribar l’atestat al jutge.

D’altra banda, les explicacions del consistori no han convençut la Fundació Arrels, que coneixia i atenia l’home ferit, una persona “molt tranquil·la i pacífica”, en paraules del president de l’entitat, Ferran Busquets. En una entrevista a RAC1, Busquets també ha recordat que les persones sense llar viuen al carrer “amb tot el que necessiten”, ganivets inclosos. És a dir, que el fet que l’home tingués un ganivet no vol dir necessàriament que el fes servir com a arma. Per la seva banda, la codirectora del Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, Anaïs Franquesa, ha titllat el cas de “gravíssim” i “innecessari i absolutament desproporcionat”. Per aquest motiu, ha demanat que l’agent que va disparar el sensesostre sigui apartat del cos.

Avui l’alcaldessa Colau, després que ni dissabte ni ahir digués res sobre els fets, ha afirmat que des de l’Ajuntament segueixen el cas amb “preocupació”, al mateix temps que ha afegit que “els agents de la Guàrdia Urbana van haver d’actuar en una situació de màxima complexitat”.