La regulació de la restauració al districte, entre altres coses, dependrà del futur Pla d’usos. Foto: ACN

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament ha fet aquest dilluns una proposta per desencallar el Pla d’usos de l’Eixample. Els republicans estan oberts a aprovar el Pla amb la condició que, passat un any, es revisi el funcionament de la nova regulació en l’àmbit de Sant Antoni. Precisament, aquesta és la zona que va centrar el darrer desacord entre BComú i PSC i que va desembocar en la retirada a últim moment del Pla d’usos de l’ordre del dia del ple de divendres.

La proposta concreta d’ERC és “desplegar una disposició addicional” per a Sant Antoni que avalui l’afectació del Pla d’usos en aquest àmbit, tenint en compte “indicadors com les sol·licituds de llicència, els certificats urbanístics o els locals tancats”. Aquesta clàusula, segons els republicans, hauria de facilitar l’abstenció d’algun dels grups contraris al Pla presentat fins ara pels comuns. Si això passés, ERC hi votaria a favor. “No és el Pla d’usos que faríem nosaltres, però per a l’Eixample és millor tenir-ne aquest que no pas cap”, ha dit el portaveu del partit a l’Ajuntament, Jordi Coronas. El republicà també ha afegit que es tracta de “triar entre el Pla d’usos o el ‘Pla Ayuso’ de barra lliure per al districte”.

L’any de marge que suggereix ERC per a Sant Antoni ha de servir per “prendre notes” sobre l’afectació del Pla d’usos al barri i tenir-les en compte “abans de prendre decisions definitives”.

Sant Antoni, al centre del debat

Després que es fes evident el desacord del PSC amb la proposta de Pla d’usos dels comuns, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va anunciar dimecres passat que alliberava tres carrers (Bailèn, Bruc i Roger de Llúria) de la regulació més estricta. Amb aquest gest, però, no hi va haver prou per convèncer els socis de govern. Els socialistes es van mantenir en el ‘no’ perquè consideraven que s’hava d’aplicar el mateix criteri en el cas de Sant Antoni. Una visió que comparteixen des del Gremi de Restauració, però no des de l’Associació de Veïns de Sant Antoni ni des de Sant Antoni Comerç, que s’han mostrat favorables al Pla dels comuns.

Sigui com sigui, la manca de consens va fer que els comuns retiressin el punt de l’ordre del dia del plenari de divendres passat quan la sessió ja havia començat.

El Pla d’usos de l’Eixample es retira del plenari en l’últim moment

Colau convocarà en els pròxims dies un ple extraordinari sobre el Pla d’usos de l’Eixample