La terrassa de l’Alba Granados, buida. Foto: Maps

El sector de la restauració és un dels que està patint amb més força els efectes de la pandèmia de coronavirus. El carrer Enric Granados és, des de fa anys, un lloc que es caracteritza per la gran quantitat de bars i restaurants i, per tant, és un dels llocs on la crisi del sector s’està notant amb més força.

“La situació és molt complicada i hem passat uns mesos durs”, explica Jordi Castaño, l’encarregat del restaurant Alba Granados. “Al juny, amb el local tancat però fent menjar per emportar i amb la terrassa no va anar malament, però el juliol i l’agost, si els compares amb l’any passat, van anar molt malament. Va ser escandalós”, diu Castaño. El responsable d’aquest restaurant afegeix que la pràctica desaparició del turisme ha estat un cop duríssim i té molt clar que “les notícies que veiem no conviden a l’optimisme”. Per últim, lamenta que encara esperen que l’Ajuntament els digui alguna cosa sobre l’ampliació de la terrassa.

50% MENYS DE FACTURACIÓ
Qui parla més o menys en els mateixos termes és Josep Diéguez, el propietari del restaurant Saffron. “Aquí venien molts turistes dels hotels que hi ha al mateix carrer i a la zona però ara la majoria d’aquests hotels estan tancats”, diu Diéguez. Explica que la facturació d’aquest mes de setembre va caure un 50% amb relació al setembre de l’any passat i que les xifres de l’agost són molt similars.

Per últim, des del restaurant Sense Pressa també parlen d’una caiguda del 50% de la feina. En el seu cas el turisme no és el problema perquè principalment tenen una clientela local, sinó que ha estat la reducció de l’aforament. Han passat de nou taules a quatre o cinc més les dues de la terrassa. “Al migdia treballem però les nits són complicades”, diu Josep Lluís Díaz, el propietari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram