Gent gran

La iniciativa aborda temes com el benestar emocional. Foto: Ajuntament

L’Escola de la Gent Gran de Sant Antoni, que té l’objectiu de promoure un envelliment actiu i saludable entre la gent gran, va arrancar el divendres passat a Calàbria 66. La iniciativa ha estat impulsada per la Comissió de Gent Gran de la Taula Comunitària, que aglutina equipaments públics com el CAP Manso o l’Agència de Salut Pública, i consta d’un total de dotze xerrades que, fins al 17 de desembre, abordaran quatre temàtiques: l’alimentació, l’activitat física, el benestar emocional i l’estimulació cognitiva.

La metgessa de família del CAP Manso i participant en el projecte, Meritxell Massip, assenyala que, a més de promoure un envelliment saludable, aquest busca donar a la gent gran eines per reprendre la vida, “per sortir al carrer sense por”, després de mesos de pandèmia. En aquest sentit, Massip assenyala que hi haurà sessions sobre dietes, d’exercicis de memòria, ja que, tal com diu, “molta gent gran ens explica que ha perdut memòria en estar més aïllades”, o d’emocions. “Parlarem de dol, solitud o ansietat perquè és el que és el que més necessiten en aquests moments”, afirma la metgessa.

Contra la solitud

La tècnica comunitària, Michele Bianco, diu que els setze participants són persones que, des del CAP Manso, s’ha detectat que han perdut un ésser estimat per la covid o que se senten soles després de temps d’aïllament.