Les obres per construir el nou carril bus al tram central del carrer Aragó, entre els carrers Sicília i Muntaner, van arrencar el 24 de novembre i està previst que acabin el dia 29 d’aquest mateix mes. Les tasques es fan en horari nocturn.

L’objectiu de l’Ajuntament amb la creació d’aquest nou carril bus, que es va anunciar el passat mes de juliol, és reduir en 6.000 vehicles el trànsit diari per aquesta via central de la ciutat, per la qual circulen, segons ha denunciat en més d’una ocasió la plataforma STOP Contaminació BCN, 80.000 vehicles de forma diària.

D’aquesta manera, doncs, el carrer Aragó passarà a tenir sis carrils de circulació en el seu tram central a cinc carrils i un de bus.

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA
La mesura forma part de les transformacions en la mobilitat de la ciutat que són prèvies a la Declaració d’Emergència Climàtica, que serà una realitat a partir del gener de l’any que ve. De fet, en la mateixa línia, l’Ajuntament té previst reduir els carrils de circulació del carrer Mallorca amb la creació d’un nou carril bici que vagi des de la Meridiana a la Diagonal i el carrer Aragó.