Una activitat

Una activitat en què els joves s’havien de representar a si mateixos. Foto cedida

El CAP de la Sagrada Família ha creat un grup de suport per a joves d’entre 18 i 24 anys que se senten sols. Es tracta de la segona edició d’aquesta iniciativa, ja que durant l’estiu va funcionar un altre grup adreçat a adolescents d’entre 13 i 17 anys. La diferència, a més de l’edat dels participants, és la ubicació: en comptes de fer-se al mateix CAP, les sessions del nou grup –que s’han posat en marxa aquest mes de març– es fan al Centre Cívic Sagrada Família.

“És un espai comunitari que, com a tal, facilita el contacte amb la resta del barri”, destaca Alexander Tomé, referent de benestar emocional comunitari (REBEC) del CAP. Tomé recorda que el grup no és terapèutic, sinó que és de suport i està enfocat en la prevenció de la soledat i dels problemes que se’n poden derivar. De moment, compta amb nou usuaris, i la majoria hi arriben per recomanació d’altres professionals del CAP. La intenció, però, és fer més difusió del projecte per poder arribar a més joves que ho necessitin.

Els participants del grup faran deu sessions (els divendres a la tarda de març a maig), en les quals obtindran eines per conèixer, gestionar i compartir les seves emocions. “L’objectiu és que entenguin que parlar de les seves emocions no els fa vulnerables ni els exposa perquè la resta ho faci servir en contra seva”, explica Tomé. Un aprenentatge especialment important per a joves que hagin patit assetjament escolar, tot i que també ho és per a qualsevol noi o noia que se sentís aïllat pel confinament. En aquest sentit, subratlla que “les xarxes socials t’ajuden a estar més a prop de qui tens lluny, però t’allunyen de qui tens a prop”.

A banda, el grup de suport inclou una part més “informal” fora de les sessions. A l’edició de l’estiu, els participants anaven junts als gimnasos Claror, i en aquesta la idea és que facin boxa plegats.