En Joan va ser detingut després de la protesta del 15 d’octubre. Foto: Pol Solà / ACN

El jove de 18 d’anys de l’Eixample, de nom Joan, que va ser empresonat durant les protestes de resposta a la sentència del Suprem contra els líders independentistes va quedar en llibertat el passat 15 de novembre.

El jove va estar a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, un mes. Des del seu ingrés a la presó el grup de suport que es va crear havia reclamat la seva llibertat. En un comunicat fet públic dos dies abans que quedés en llibertat, des del grup de suport van denunciar que el seu empresonament es devia a “criteris polítics” i que se l’estava fent servir de “cap de turc”.

AGRESSIÓ FEIXISTA
D’altra banda, l’Ajuntament s’ha presentat com a acusació popular en la investigació de l’agressió ultra que hi va haver el 17 d’octubre a la confluència dels carrers Rosselló i Balmes.

Els fets van tenir lloc durant una de les protestes contra la sentència del Suprem quan un noi va ser agredit amb molta violència per diferents integrants de la concentració feixista que s’havia convocat aquell dia a la plaça Artós de Sarrià. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, va afirmar el 19 de novembre que “no pot ser que els grups d’extrema dreta agredeixin i coaccions els ciutadans que pensen diferent que ells”.