Les obres duraran cinc mesos. Foto: Ajuntament

Les entitats de la Dreta de l’Eixample disposaran d’un nou espai d’aquí a cinc mesos, quan està previst que acabin les obres del local situat als baixos de l’edifici del número 317 del carrer Aragó. L’Ajuntament va adquirir aquest bloc fa dos anys per destinar-ne els pisos a lloguer social i el local, a usos veïnals. Tot i que el Districte encara no ha decidit quins seran aquests usos, l’associació de veïns i veïnes del barri ha proposat convertir-lo en “un equipament de gestió cívica”.

“Un dels dèficits que patim al barri és que no tenim centre cívic”, diu el president de l’AVV de la Dreta de l’Eixample, Jaume Artigues, que recorda que “la Casa Elizalde no és un centre cívic: és un centre cultural que ofereix cursos per setanta o vuitanta euros”. Segons explica Artigues a Línia Eixample, les entitats tenen dificultats per accedir a la Casa Elizalde tant pel que fa als horaris com als espais disponibles, motiu pel qual creuen que el nou local ha de fer la funció de centre cívic.

LA MERIENDA NECESSITA ESPAI
L’ONG La Merienda, que treballa per la reinserció social i laboral de persones vulnerables, veu en el local d’Aragó 317 la possibilitat d’establir un espai on oferir atenció presencial. L’entitat ha triplicat els seus usuaris arran de la pandèmia, passant d’atendre cent persones a atendre’n tres-centes. “Hem anat creixent i ara necessitem una oficina on poder treballar dues o tres persones i ajudar la gent de forma presencial”, diu la presidenta de La Merienda, Marina Puga, que continua a l’espera de saber quins són els plans del Districte per al nou equipament.