Tambo de Glòries al fons de la imatge. Arxiu

No han passat ni dues setmanes des que Xavier Trias va ser proclamat nou alcalde de Barcelona, i una de les seves primeres decisions ja ve acompanyada de polèmica. És tracta de l’anunci que el nou batlle convergent va realitzar la setmana passada en el qual afirmava que el Consistori no contempla l’ender­roc del tambor de Glòries entre les seves prioritats. De fet Trias va afirmar el passat dijuos que l’enderroc del tambor, així com la construcció dels túnels viaris de la Diagonal i la Gran Via, s’ajornarà sine die. La reacció dels veïns no es va fer esperar i aquest mateix cap de setmana les entitas veïnals dels quatre barris que rodegen Glòries, Poblenou, Clot-Camp de l’Arpa, Fort Pienc i Sagrada Família, van emetre un comunicat conjunt en què lamenten la postura del consistori i mostren el seu “rebuig total” a la mesura. Els veïns també denuncien que el projecte només fa que acumular retards des que al 2007 PSC, CiU, ERC i ICV van aprovar el Compromís de Glòries, un acord per transformar la zona que també van recolzar les quatre entitats veïnals en qüestió. Per aquest motiu insten a l’alcalde a establir un calendari ferm i estable per al projecte i així evitar que aquest continuï acumulant “més anys de retard”.

Des del 2007, segons comenten els veïns, només s’han iniciat projectes de ciutat com el Museu Hub de Disseny o el trasllat del Encants, mentre que fins al moment no s’ha començat cap del projectes veïnals previstos com la construcció d’un nou CAP o de diferents centres educatius.

La intenció del nou executiu és impulsar primer els espais cívic de la plaça de les Glòries i deixar per més endevant l’enderroc de l’anell viari. Malgrat els endar­reriments, Trias assegura que el projecte es tirarà endavant ja que aquest figura en el seu programa electoral, tot i que en el millor dels casos s’inclouria en els pressupostos de l’any 2012.