Els Salesians Rocafort es van fundar el 1890. Foto: Google Maps

L’escola Els Salesians Rocafort del barri de Sant Antoni va tancar a finals de juny els actes de celebració del seu 125è aniversari després d’haver-los començat l’octubre de l’any passat.

Actualment el centre té més de 700 alumnes i s’hi imparteix des de P3 a batxillerat i també aplega un centre juvenil, dos grups de teatre, el Club Esportiu Bosco Rocafort i la Coral Xaragall, tots amb molta presència al barri.

L’escola es va fundar el 1890 i durant els seus inicis només tenia un pati, unes aules i una capella. Amb els anys, els seus propietaris van anar comprant terrenys i van ampliar l’edifici. Actualment, és un centre de grans dimensions on han estudiat diverses generacions de veïns del barri però al llarg de la seva història ha viscut moments de tots colors. L’any 1909, durant la Setmana Tràgica, la capella va ser cremada i durant la Guerra Civil també van quedar malmesos altres espais del centre. Tot i aquestes dificultats, l’escola s’ha mantingut oberta des del dia del seu naixement.

EL FUNDADOR
El fundador de l’orde dels salesians va ser Joan Bosco, que va fundar la congregació a mitjan segle XIX. Aquest clergue italià havia iniciat una tasca de formació amb joves a la ciutat de Torí i es va importar aquest model a Barcelona.