Imatge d’una terrassa de bar al passeig Sant Joan. C. G.

Els propietaris dels bars i restaurants del passeig Sant Joan no guanyen per tensió. Fa uns dos mesos veien perillar la presència de les seves terrasses, arran la decisió del consistori d’eliminar-les de la vorera per traslladar-les als xamfrans. Aquesta mesura es va tirar enrere finalment.

Les males notícies, però, no acaben. El districte va anunciar la setmana passada que, després de la reforma del passeig, farà efectiva una actualització de les tarifes que paguen els establiments de restauració per les seves terrasses. Davant de les crítiques que aquesta mesura ha aixecat, els responsables del districte s’han afanyat a recalcar que aquesta pujada dels preus només afectarà als locals que vulguin ampliar la seva terrassa o els que s’estableixin a partir d’ara. Està previst que aquesta setmana es reuneixin els comerciants de l’eix amb el regidor Ramon Nicolau.­

La principal reclamació dels amos de bars del passeig Sant Joan radica en el fet que la tarifa gairebé els equipara amb els establiments del passeig de Gràcia. Ells al·leguen, però, que els seus clients són bàsicament veïns del barri, i que el nombre de turistes que hi passegen és molt menor que al passeig de Gràcia. Segons ells, la pujada de la tarifa pot repercutir en els preus.