ABP Sant Martí

El conseller d’Interior i l’arquitecta del projecte, davant del plànol de la futura comissaria de Sant Martí. Foto: Departament d’Interior

Interior invertirà 23 M€ per reformar l’edifici, que es convertirà en la seu de la Regió Policial de Barcelona, i on treballaran més d’un miler de persones.

La comissaria dels Mossos d’Esquadra al districte de Sant Martí de Barcelona es reformarà completament a partir del primer trimestre del 2024. El Departament d’Interior invertirà 23 milions d’euros en una remodelació ambiciosa d’aquest equipament, que es convertirà en la nova seu de la Regió Policial de Barcelona. Es preveu que les obres durin dos anys i mig.

L’edifici actual, situat al carrer de Bolívia, ha quedat obsolet i la rehabilitació permetrà modernitzar-lo amb criteris d’eficiència energètica, perquè hi treballin còmodament més de mil persones.

“Una obra d’envergadura extraordinària”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, destaca que “es tracta d’una obra d’una envergadura extraordinària”. Per la seva banda, el comissari en cap, Eduard Sallent, afirma que “aquest edifici serà emblemàtic i es convertirà en la seu policial de referència de la ciutat de Barcelona”. Segons Sallent, la societat canvia i el cos de Mossos s’ha d’adaptar a aquest canvi.

La reforma, que està en fase de redacció, preveu la rehabilitació integral de l’edifici, que actualment està format per una planta soterrània, una planta baixa i set plantes pis amb una superfície de 12.700 m2. El projecte farà guanyar a l’immoble prop de 1.000 m2 més entre la part rehabilitada i la construcció de nova planta.

ABP Sant Martí

Interior invertirà 23 milions d’euros en la reforma de l’ABP dels Mossos a Sant Martí. Foto: Departament d’Interior

Màxima eficiència energètica

Tota la reforma es farà seguint criteris de sostenibilitat per tal d’assolir un edifici de balanç energètic quasi zero.

A l’equipament s’instal·laran els serveis propis de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona: els comandaments policials de la Regió i els serveis administratius, els serveis de coordinació i reacció de dispositius, l’Àrea Regional de Seguretat d’Edificis i Trasllats, l’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, els serveis regionals de proximitat i atenció al ciutadà, la Unitat Regional de Policia Administrativa, la Unitat Regional de Medi ambient i la Unitat d’Informació de Barcelona.

A més, s’hi emplaçarà l’Àrea Bàsica Policial de Sant Martí i l’Àrea de seguretat del Transport Metropolità de la Comissaria General de Mobilitat. També es crearà un centre de coordinació de contingències, aules de formació i un auditori.

El conseller Joan Ignasi Elena assegura que aquest projecte reforça el model de policia de proximitat de la Generalitat, que es garanteix amb més mitjans, tant humans com materials, i és una “aposta per la territorialització dels Mossos per estar més a prop de la gent”.

Sempre endavant

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram