Quan els agents van arribar a l’Engorilada, ja no hi quedava ningú. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar aquest dimecres la casa ocupada l’Engorilada, ubicada al número 253 del carrer Lepant. Feia dos anys que aquest espai estava ocupat.

Una quarantena de persones van respondre a la convocatòria dels ocupants i van assistir a la concentració a les portes de l’edifici per protestar contra el desallotjament, previst a les nou del matí. Un quart d’hora abans de l’arribada de la comitiva judicial, alguns manifestants van tombar diversos contenidors per tallar el trànsit als carrers València i Lepant, però a les nou, quan van arribar les furgonetes amb desenes d’agents, ja no hi quedava ningú, segons publica l’ACN. Els Mossos van poder accedir a l’edifici fent servir una radial i un mall poc després de les nou, i més tard hi va entrar també la propietat.

En un comunicat de fa dos mesos, els ocupants de l’Engorilada van explicar que l’empresa propietària de l’edifici el volia tirar a terra per construir-ne un d’ecològic on hi hauria pisos i un coworking, una proposta que van titllar de “capitalisme verd”.