Un cop finalitzades les diverses activitats, els alumnes presentaran les seves conclusions a l’alcalde Trias. Foto: Institut Municipal d’Educació de Barcelona

Els alumnes de l’Escola Joan Miró i l’Institut Ernest Lluch de l’Eixample participaran en el projecte educatiu XVII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona en el que 700 estudiants de la ciutat elaboraran propostes relacionades amb la ciutat digital i les tecnologies al servei de les persones.

Durant aquest curs escolar, l’alumnat de sisè d’educació primària, secundària, batxillerat i educació especial reflexionarà, juntament amb els seus mestres, sobre les funcionalitats d’Internet i les noves tecnologies.

Els joves barcelonins estudiaran les xarxes socials, així com les tendències de les noves tecnologies que marcaran el futur de la ciutat. Un altre dels ítems que tractaran en aquestes trobades serà el món de les aplicacions i els dispositius mòbils així com també propiciaran que s’adonin de les possibilitats i usos quotidians i educatius dels videojocs.

Amb tot, des de l’ Institut Municipal d’Educació de Barcelona, entitat que organitza l’activitat educativa des del curs escolar 1994-1995, es pretén que els estudiants comprenguin “què implica la implantació de la ciutat digital a Barcelona i de les tecnologies al servei d’una Smartcity sostenible” alhora que els facilitaran un espai de reflexió i debat per parlar dels usos responsables de les tecnologies digitals.

Un cop finalitzades les diverses activitats que conformen el projecte educatiu, una delegació formada per més d’un centenar de nois i noies presentaran les seves reflexions i les conclusions obtingudes a l’alcalde, Xavier Trias, en una trobada que tindrà lloc durant el mes de maig del 2013, i en la que també li faran propostes de millora.

Amb aquest projecte el consistori pretén fomentar la participació activa dels ciutadans més joves permetent-los opinar i fer propostes alhora que els anima a endinsar-se en la pràctica de la participació cívica.

GAUDIR DE LA CULTURA

Sota la mateixa premissa que en l’edició d’enguany, l’any passat els escolars van realitzar la XVI Audiència Pública titulada Barcelona cultura! Propostes per gaudir de la cultura.

En aquesta trobada el consistori va donar la veu als joves perquè “la seva opinió sigui tinguda en compte, en els diferents barris i districtes, a l’hora de fer el disseny cultural de la ciutat”.

Després d’un estudi en el que van valorar què era per ells la cultura i quins eren els reptes que creien que tenia la ciutat, els nois i noies van fer diverses propostes de millora al consistori.

En aquest sentit, els alumnes van proposar que l’Ajuntament “promogui la col·laboració entre les entitats d’un mateix barri; per exemple, organitzant a la seu del districte mostres d’entitats on també s’exposin activitats realitzades a les escoles i instituts” o que “faciliti l’accés a la cultura a la gent nouvinguda per a fer més intercanvis culturals”, entre d’altres propostes que van ser escoltades i tingudes en compte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram