La plaça Jacint Verdaguer és la zona amb més sinistres. Foto: Google Maps

La Dreta de l’Eixample lidera el rànquing de les zones amb més accidents de tota la ciutat. Segons un informe presentat per l’Ajuntament que fa referència al 2019, al barri hi ha vuit de les tretze zones de més risc.

La plaça Mossèn Jacint Verdaguer, a l’encreuament entre Diagonal i el passeig de Sant Joan, ocupa el primer lloc, ja que al llarg de l’any passat hi va haver 27 accidents. A la segona posició hi ha l’encreuament entre la rambla de Catalunya i Aragó, mentre que en tercer lloc hi ha l’encreuament entre Aragó i Balmes. En aquests dos punts hi va haver 22 accidents, respectivament.

UNA CIUTAT DE COTXES
“A Barcelona el vianant no és el protagonista. En aquestes zones coincideixen les presses de l’hora punta i sobretot els girs en taronja”, explica a Línia Eixample Emeka Okpala, secretari de Barcelona Camina. “A zones com el carrer Aragó, si vas a certa velocitat, agafes molts semàfors en verd i això fa que sigui una pista lliure”, afegeix Okpala.

El secretari defensa l’evolució de la capital cap a una ciutat molt més amable amb els vianants i valora positivament les noves mesures del consistori, que disminuiran la màxima velocitat de 50 a 30 quilòmetres per hora en algunes vies principals.

La solució, segons l’entitat, no passa només per limitar la velocitat. Consideren que cal augmentar l’eliminació de carrils de cotxes privats i la pacificació dels carrers. “Es pot treure espai als vehicles però s’han de donar alternatives, com fer més carrils bici i abaixar el preu del transport públic”, conclou Okpala.