Membres del col·lectiu en una imatge d’arxiu. Foto: Instagram (@jovesdelpoblet)

Abans de la pandèmia, els Joves del Poblet tenien la mirada posada en la Festa Major de la Sagrada Família, que havia de començar el 17 d’abril i allargar-se fins al 3 de maig. La crisi del coronavirus, però, va obligar a suspendre totes les activitats previstes i a canviar les prioritats de tothom, també les d’aquest col·lectiu. En aquests mesos de confinament, l’entitat ha cedit el protagonisme a la solidaritat veïnal, alhora que ha mantingut algunes dosis d’oci en format virtual.

De fet, van ser diversos membres d’aquest grup els artífexs de la Xarxa de Suport de Sagrada Família, sorgida el mes de març com a eina d’ajuda i cooperació veïnal. En la mateixa línia, alguns d’aquests joves també van fomentar l’aliança de la xarxa del barri amb entitats de la Dreta de l’Eixample i el Fort Pienc per crear la comuna d’aliments, que funciona des de fa tres setmanes.

A més del repartiment de menjar i productes de primera necessitat, un membre de l’entitat, Roger Casadesús, explica a Línia Eixample que l’aportació dels joves també ha passat per oferir tenir cura de nens i nenes o fer acompanyament telefònic per a persones vulnerables.

Pel que fa a l’oci, l’entitat va aconseguir mantenir el cinefòrum previst durant la festa del barri, que es va fer online coincidint amb el Dia de la Visibilitat Lèsbica, el 26 d’abril. La pròxima activitat, també virtual, està prevista per aquest divendres 5 de juny i és un taller de rap feminista a càrrec de l’artista Santa Salut. De moment, ha tingut bona rebuda i fins i tot s’han registrat inscripcions des de Llatinoamèrica.