Els veïns demanen que es redueixin les visites al temple. Foto: Arxiu

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família va acordar el passat 5 de setembre, durant la celebració de l’assemblea del barri, convocar una manifestació pel pròxim 28 d’octubre “contra la massificació turística dels entorns del temple”. La marxa sortirà de la cantonada dels carrers Marina i Aragó i recorrerà els carrers Marina, Provença, Sardenya i s’acabarà al carrer Mallorca.

L’entitat veïnal fa una crida a la resta d’entitats i associacions dels barris del voltant de la Sagrada Família, i del conjunt de la ciutat -aglutinades a l’ABTS (Associació de Barris per un Turisme Sostenible)- a afegir-se a la jornada de protesta. L’associació, que ha fet públic el manifest ‘El temple ens ofega’, denuncia que “entre els anys 2015 i 2016 la junta del temple ha incrementat un 40% l’oferta d’entrades a la Basílica, passant de 3,2 milions de l’any 2014, als 4,6 milions a l’any 2016”. Aixó, afegeixen des de l’AVV Sagrada Família, “implica un volum total de persones, a l’espai públic de l’entorn del temple, de més de 16 milions de persones l’any”. Aquest escenari, consideren des de l’entitat, “desborda totalment el barri”, provoca que hi hagi una “mobilitat insostenible” i alerten que també repercuteix “al dret a l’habitatge amb la proliferació d’ús turístic, molts d’ells il·legals”.

ENSURT
D’altra banda, el passat 12 de setembre una falsa alarma va obligar als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Urbana a desallotjar la Sagrada Família al voltant de les vuit del vespre. Durant un parell o tres d’hores els carrers adjacents al temple també van estar tallats.

PORTES OBERTES
Qui podrà gaudir de la Sagrada Família els dies 22, 23 i 24 de setembre, segurament com no ho fan la resta de l’any, són els barcelonins. Durant aquests tres dies se celebraran, coincidint amb les festes de la Mercè, jornades de portes obertes per a tots aquells ciutadans que prèviament hagin guanyat una entrada a través d’un sorteig que es va fer el passat 13 de setembre. Coincidint amb aquestes portes obertes la Sagrada Família ha començat una campanya que fa referència a l’any que acabaran les obres, el 2026.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram