El debat sobre la unió del tramvia seguirà el mandat que ve. Foto: Arxiu

Gairebé al temps de descompte del mandat però finalment el govern municipal de Barcelona En Comú va aconseguir, el passat divendres 25, la majoria política per mirar de tirar endavant el projecte d’unir el tramvia per la Diagonal. Tot plegat, gràcies al canvi de posicionament d’ERC, que hi va votar a favor després d’oposar-s’hi durant tot el mandat. A banda dels republicans, també van votar a favor de la unió el PSC, la CUP i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé. En total, 24 vots a favor de 41.

De totes maneres, cal tenir clar que la votació té un pes més simbòlic que efectiu, ja que el text aprovat no concreta pressupost ni calendari. El document, doncs, insta a impulsar un projecte on el servei del tramvia tingui un perfil més públic i a estudiar el possible rescat de les concessions. Actualment, la gestió del tramvia és privada. Aquesta possible reorientació del projecte, negociada dies abans, va provocar el suport d’ERC. Els socialistes, per la seva banda, van aconseguir que el text incorporés la necessitat de començar les obres del tram de la Diagonal que va de les Glòries a Verdaguer, que és el que queda per reformar. La majoria, doncs, va fer que la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, parlés d’un “punt d’inflexió”.

“BRINDIS AL SOL”
Des de l’oposició el PDeCAT va definir l’acord com un “brindis al sol” i va insistir en la seva aposta pel bus elèctric. Cs, per la seva banda, va dir que “no és prioritari gastar 600 milions”, mentre que el PP va qualificar l’acord de “gesticulació”.