Una imatge del passat mes de novembre del solar. Foto: Twitter (@LaSebastia)

El buit que va deixar el Teatre Talia encara no s’ha omplert. El barri ha demanat a l’Ajuntament any rere any que s’encarregui del solar que va quedar abandonat amb l’enderrocament de l’antic teatre fa més de 30 anys. Si bé el consistori va anunciar el 2018 que ho expropiaria, la titularitat continua sent privada –pertany a l’empresa Premium Student Housing– i no s’entreveu cap novetat a curt termini.

Aquesta paralització en la compra del solar ha creat diverses problemàtiques als veïns de la zona, entre les quals hi ha les filtracions d’aigua als soterranis dels blocs propers i l’ocupació del terreny per part de persones sense sostre. De moment, el govern municipal ha demanat a la propietat que obri el solar provisionalment per a usos comunitaris. Això, de moment, no ha passat.

DESALLOTJAMENT EXPRÉS
El solar va ser desallotjat la setmana passada per ordre de la propietat. També es van enderrocar les barraques on vivien els indigents -tal com va avançar el diari Ara-, es va encadenar l’entrada i es va posar una alarma.

A banda d’aquesta realitat, l’única novetat és la inclusió del solar en el full de ruta dels pressupostos d’enguany, sense cap més concreció. Des del Districte asseguren que s’ha obert un expedient perquè segueix “la manca de manteniment a l’assentament”. Els veïns lamenten, però, que la compra del solar vagi tan lenta i demanen noves accions per part del consistori per dotar el barri d’equipaments necessaris i resoldre la deixadesa que fa temps que pateix el solar de l’antic Teatre Talia.