Imatge del polèmic desnonament del juny de l’any passat. Foto: Fem Sant Antoni

El Sindicat de Barri va anunciar l’ocupació, el passat 5 de juny, de quatre pisos del polèmic bloc del número 1-3 del carrer Parlament, al barri de Sant Antoni. Polèmic perquè aquest bloc, propietat de l’empresa Elix Delta des del desembre del 2917, fa temps que és a l’ull de l’huracà i s’ha convertit en un dels pols de lluita del moviment veïnal. De fet, el juny de l’any passat s’hi va produir un desnonament polèmic d’una família que va mobilitzar gairebé un centenar d’activistes. Els Mossos d’Esquadra els van acabar desallotjant.

En el cas d’aquest bloc, entitats com el Sindicat de Barri, el Sindicat de Llogaters o Fem Sant Antoni fa temps que denuncien que la propietat, Elix Delta, ha anat pressionat els veïns que hi vivien d’ençà que van comprar el bloc per intentar fer-los fora i poder reformar l’edifici.

Durant el matí del dia 5, doncs, el mateix Sindicat de Barri va anunciar, per sorpresa, que havia ocupat quatre pisos del bloc, on encara queda alguna família vivint, per tal que hi puguin viure famílies amb dificultats econòmiques i sense un pis on viure.

Poca estona després d’haver fet l’anunci de l’ocupació, des de Fem Sant Antoni van explicar que la propietat havia enviat dos treballadors “perquè intentessin esbotzar les portes”. Per la seva banda, des del Sindicat de Llogaters van celebrar, a través d’un tuit, l’ocupació i van afirmar que “la lluita contra l’especulació també es fa recuperant els habitatges amb què pretenen especular els fons voltors”.