Un moment de la protesta a la seu del Consorci d’Educació. Foto cedida

El retard de les obres de l’Escola 9 Graons, que va provocar que la setmana passada els seus alumnes haguessin de començar el curs amb retard i amb obres a mig fer, va ser una de les qüestions que es va tractar a l’Audiència Pública de dijous passat.

En una de les seves intervencions, el regidor Jordi Martí va demanar disculpes pel retard de les obres. “La demanda d’escola pública creix any rere any i sobrepassa molt la capacitat d’oferta del districte. L’any passat es va decidir prémer l’accelerador per obrir més escoles i quan fas córrer tant la màquina acabes tenint alguna petita ensopegada”, va afirmar Martí. El regidor va assegurar que el Consorci d’Educació té previst tenir enllestit l’ascensor a l’octubre i que el Districte ja ha posat en marxa l’expedient d’expropiació del solar del costat de l’escola per poder construir la pista poliesportiva.

NOVA PROTESTA
La situació de l’escola va provocar que un grup de famílies es concentressin dijous passat a davant del Consorci d’Educació per denunciar la situació de l’escola, tal com ja havien fet el dilluns de la setmana passada, dia de l’inici del curs, a davant de la mateixa escola. A la protesta a la seu del Consorci d’Educació es van poder veure pancartes amb missatges com ara ‘Ja n’hi ha prou’ per tornar a denunciar “la improvisació i l’incompliment del calendari”.

En paral·lel, les famílies de la 9 Graons també volen que es posi al damunt la taula el debat sobre quin ha de ser el model d’escola que el centre adoptarà. “A banda de les instal·lacions, també cal començar a definir com ha de ser el projecte de l’escola”, afirmen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram