Terrassa restaurant Eixample

El Pla d’usos regularà, entre altres, bars i restaurants. Foto: SOS Enric Granados

Ha costat, però el Pla d’usos de l’Eixample finalment ha aconseguit els suports necessaris per a l’aprovació. La tercera tinenta d’alcaldia, la socialista Laia Bonet, ha anunciat que el PSC votarà a favor de la proposta que es debatrà en el ple extraordinari convocat per a demà, divendres, a les onze del matí. El document tirarà endavant després que BComú hagi acceptat introduir-hi, primer, esmenes d’ERC i, després, de Junts.

La suggerència que els republicans van fer pública fa uns dies demanava afegir una clàusula que permetés revisar el funcionament de la nova regulació al barri de Sant Antoni un any després de la seva entrada en vigor. En aquest sentit, cal recordar que Sant Antoni ha estat el principal motiu de xoc entre els socis de govern, comuns i PSC.

D’altra banda, la proposta de Junts ha estat crear un “grup de treball” amb les entitats per fer un seguiment de l’aplicació de la nova normativa. Com que ha estat acceptada, el partit ha anunciat que s’abstindrà en la votació de demà. Amb tot, el Pla d’usos de l’Eixample rebrà llum verda amb els vots favorables de comuns, PSC i ERC, i amb l’abstenció de Junts.

“Per responsabilitat”

El PSC va anunciar que votaria en contra del Pla d’usos de l’Eixample cinc dies després d’haver-lo presentat conjuntament amb els comuns. Segons van argumentar els socialistes fa unes setmanes, la proposta que pretenia fer realitat el partit de l’alcaldessa Ada Colau no s’ajustava a l’acord al qual havien arribat els socis de govern. Aquesta manca de consens va fer que, divendres passat, amb el ple ordinari ja en marxa, BComú acabés retirant el Pla de l’ordre del dia. Després d’afegir-hi diverses modificacions, sembla que el consens per fi ha arribat.

“Sempre hem dit que l’Eixample necessita un nou Pla d’usos. Per responsabilitat, demà hi votarem a favor”, ha afirmat Bonet a Twitter.

La votació de demà posarà fi a un llarg i tens debat sobre la regulació de les activitats econòmiques considerades “d’alt impacte” a l’Eixample, com ara la restauració, l’oci o els supermercats 24 hores. Per a les cinc associacions de veïns del districte, aplegades sota la Coordinadora d’AV de l’Eixample, el desenllaç que es produirà aquest divendres és una bona notícia. La plataforma veïnal havia mostrat en més d’una ocasió el seu posicionament favorable al Pla d’usos defensat pels comuns.

Veïns de l’Eixample retreuen al PSC el canvi de parer sobre el Pla d’usos
El Pla d’usos de l’Eixample es retira del plenari en l’últim moment