El restaurant ChichaLimoná, al passeig de Sant Joan. Foto: ChichaLimoná

D’uns anys ençà, el passeig de Sant Joan s’havia convertit en una de les zones de moda de la ciutat per anar de bars i restaurants. L’impacte que la pandèmia del coronavirus ha tingut en aquest sector podria fer pensar que la situació ha canviat, però no ha estat així. “Continua sent una artèria molt forta, sobretot els caps de setmana”, asseguren des del restaurant ChichaLimoná, situat al número 80 d’aquest carrer.

“Hem mantingut la clientela, estem sempre plens”, celebren també des de la Granja Petitbo (passeig de Sant Joan, 82). “La gent té moltes ganes de sortir i anar a bars i restaurants”, afegeixen. Aquesta visió és compartida pels propietaris d’El Viti Taberna, al número 62 del mateix carrer: “Hi ha molta afluència de gent per aquí. El passeig de Sant Joan segueix estant de moda i això es nota perquè es veuen molts establiments plens a la zona”.

ESPERANT ELS SOPARS
Malgrat aquest optimisme, els restauradors també coincideixen a lamentar algunes restriccions que els afecten des de fa ja molt temps. En aquest sentit, troben a faltar especialment obrir al vespre, probablement el millor moment del dia per a molts bars i restaurants. “Obrint només al matí no en tenim prou, ens dona temps a fer dos torns justos al migdia”, diuen des d’El Viti Taberna. Al ChichaLimoná opinen el mateix i no veuen “gaire a prop” el moment que els deixin obrir per sopar, però miren de ser positius: “Estem més a prop del final que del principi”. A més, afirmen convençuts que, si els deixessin obrir, “seria com abans de la pandèmia”.