Moment de l’actuació del grup de dansa Bollywood Diamonds. Bollywood Diamonds

Un any més, la Fira Modernista organitzada per l’entitat Cor Eixample, va tornar a ser un dels principals reclams de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample que es va celebrar entre els dies 3 i 5 de juny. Enguany la Fira es va expandir, i a banda del seu emplaçament habitual al carrer Girona, entre la Diagonal i el carrer Aragó, va ocupar també el lateral de la Diagonal, de Girona fins a Bruc, on es va poder gaudir de tota una sèrie d’activitats com diferents actuacions, exposicions, rutes, tallers i àpats populars.

PROP DE 70 ACTIVITATS

En total, la Festa Major va proposar una setantena d’activitats de caire lúdic, cultural o esportiu que van comptar amb una bona afluència de visitants. Altres plats forts de la celebració foren l’exposició de vehicles d’època, la Fira d’Artesania, la cantada d’havaneres, les demostracions de balls típics de Bollywood, la cercavila de Gegants o el pregó de Festa Major realitzat pel periodista Salvador Cot.

GEGANTS DE LA PEDRERA

En el marc de la Festa Major, el diu­menge 5 de juny, es van presentar en societat els Gegants de la Pedrera, que han estat restaurats recentment gràcies a l’Obra Social de Catalunya Caixa i que s’han cedit a la Coordinadora de Gegants de Barcelona i al districte de l’Eixample. Es tracta d’una parella de reis, el rei Gaudí i la reina Pedrera, una parella de guerrers, el Forjat i en Badalot, i un parell de nans que encara no tenen nom ja que seran batejats durant les festes de la Mercè per mitjà d’un concurs popular.