La programació d’activitats a la fresca a l’Eixample arriba enguany carregada de propostes variades. Al llarg del mes de juliol els veïns del districte i tots els barcelonins que s’acostin als diferents espais habilitats per dur a terme aquesta programació estiuenca podran gaudir d’un cartell que destaca pel seu eclecticisme.

El pati de la Casa Elizalde acollirà tres propostes teatrals els dies 9, 16 i 23 de juliol. La primera, que començarà a les 10 del vespre, és l’ òpera bufa La Gran Duquessa de Gerolstein, de la companyia Bratislava. Una setmana més tard tindrà lloc l’espectacle Entre tu i jo de la companyia Mar Gómez, que fusiona dansa, teatre i humor i, finalment, el dia 23 arribarà l’obra de teatre humorístic Hoy estamos: Experiencia vital semejante a un programa de radio, de la companyia Radiomán. Els dijous a les 10 del vespre serà l’hora del ‘Cinema a la plaça’ al Centre Cívic Fort Pienc. La primera sessió, programada per al 10 de juliol, servirà per projectar Brave, guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació 2012. El següent dijous serà el torn de la comèdia dramàtica francesa Intocable i l’últim dia els espectadors podran gaudir del film d’aventures La Invención de Hugo, dirigida per Martin Scorsese.

Si es prefereix la música i el ball, la cita obligatòria és el cicle ‘Un estiu per sentir i ballar’ que tindrà lloc al Centre Cívic Sagrada Família. Dimarts 8 de juliol el grup Gnapossm, format per David Muñoz, veu i guitarra; Jordi Franco, Franky, baix; Pere Foved, bateria i Arecio Smith, teclats, presentarà el seu primer disc instrumental, Gnaposs Groove. Una setmana més tard, dimarts 15, actuarà el grup Venancio y los Jóvenes de Antaño, que mostraran les seves cançons pròpies que parteixen del bolero i el son cubà. Per acomiadar el cicle, dimarts 22, la banda Chino & The Big Bet oferirà el seu directe explosiu.

Paral·lelament, l’Espai Escènic Tísner de les Cotxeres Borrell serà la seu de ‘l’Eixample a la fresca’, tres jornades d’espectacles gratuïts d’humor i música. Dijous 10 a les 10 del vespre l’espectacle Mi último cuento. de la companyia La madriguera. inaugurarà el cicle amb la interpretació de Selu Fernández i Virginia Melgar. El dia 17 la companyia Mali Vanili oferirà la representació Lo nostre no funciona, amb els actors Miquel Malirach i Jofre Borràs, i per acabar, el dia 24, els espectadors podran presenciar l’espectacle Detectives Martínez.

Grans noms al Golferichs

El Centre Cívic Golferichs serà l’espai on s’ubicarà el cicle ‘Música al pati’, que enguany programa un cartell de luxe amb tres grans noms de l’escena musical catalana i espanyola.

Divendres 11 de juliol a les 9 del vespre serà el torn de la cantant barcelonina Maria Rodés, que acompanyada del guitarrista Guillermo Martorell, farà un repàs del seu disc més recent, Maria canta copla. El següent divendres l’artista saragossà Bigott, amb la naturalitat i l’energia que el caracteritza, mostrarà el seu folk-pop de ritme frenètic que l’ha dut a treure un disc per any. Finalment, divendres 25, el cantant gironí Jose Domingo presentarà el seu últim àlbum Almería, amb unes cançons que retraten paisatges a través d’unes pinzellades d’aires flamencs i psicodèlics.