El mercat de la misèria, un diumenge al matí. Foto: Línia Eixample

El conegut com a ‘mercat de la misèria’ ofereix des de fa temps una de les cares més crues de la pobresa que pateix un sector de la població. Després que totes les persones que l’integren fossin expulsades de Glòries, i posteriorment de la plaça Reial, ara és la ronda de Sant Antoni la zona que des de fa algunes setmanes acull aquest mercat de venda ambulant de tota mena de productes, normalment de molt poc valor.

A la ronda de Sant Antoni la quantitat de venedors no arriba a la que en el seu moment hi havia a les Glòries, on els dies de més afluència es podien comptar gairebé mig miler de persones. Tot i això, el gran espai buit que ha deixat l’antiga carpa del mercat, a l’espera de la reforma de la ronda, ha provocat que aquests venedors ambulants hi hagi trobat un espai ideal. Hi ha molts dies que la quantitat de venedors és molt gran.

PRESSIÓ POLICIAL
Tot plegat ha provocat que agents de la Guàrdia Urbana ja hagin intentat dissuadir els venedors en més d’una ocasió. Agents de paisà han requisat material, al mateix temps que també s’han posat algunes multes després que la policia primer advertís els venedors.

“MÉS CONTUNDÈNCIA”
Els comerciants, per la seva banda, creuen que la situació és producte de l’estat en el qual s’ha deixat la ronda de Sant Antoni després de la retirada de la carpa del mercat. El nou president de Sant Antoni Comerç, Enric Bernaus, afirma en declaracions a Línia Eixample que “fa dues setmanes que soc president i totes les trucades que rebo dels comerciants són per aquest tema”. Bernaus lamenta que el mercat ofereix una imatge de “degradació” que fa que comerciants i veïns “estiguin molestos”. El president dels comerciants, tot i que destaca que la Guàrdia Urbana actua per perseguir la venda ambulant, demana “més contundència” per mirar d’acabar amb el mercat. Per últim, reclama que s’acceleri el projecte de reforma de la ronda de Sant Antoni, que a finals del passat mandat va quedar suspès després que ja s’hagués presentat.