Una imatge d’un interior d’illa de l’Eixample. Foto: Arxiu

A mitjans del passat mes de maig, la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat va aprovar una proposició del Grup Municipal Demòcrata (GMD) que demana que el govern municipal impulsi “l’obertura de nous interiors d’illa per a ús ciutadà i l’ampliació i millora dels ja existents”. Segons el GMD, la iniciativa respon “a una defensa ferma del model Cerdà, un model de creixement racional de la ciutat”.

Precisament, en un dels punts de l’Eixample on hi ha debat sobre aquesta qüestió és a Sant Antoni. Recentment, la plataforma Fem Sant Antoni ha demanat que l’interior d’illa del cinema Urgell “sigui un espai per al gaudi dels veïns i veïnes del barri”. L’entitat ha fet diferents propostes, com ara que l’espai tingui zones d’ombra amb bancs, dues zones amb espai de jocs, aparcaments per a les bicis i la possibilitat que també aculli una bústia-biblioteca i sessions de cinema a la fresca a l’estiu.

OBRES ATURADES
D’altra banda, també parlant d’interiors d’illa, el Districte ha aturat les obres d’un supermercat en un interior d’illa de la Sagrada Família perquè s’estaven fent sense permís.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram