El Sant Pau no té contracte de lloguer des de l’1 de juliol. Foto: Arxiu

El gimnàs social Sant Pau segueix amb la mateixa situació d’inestabilitat des del passat 1 de juliol, data en la qual va vèncer el contracte de lloguer del local. A aquesta situació cal afegir-hi el confinament de dues setmanes que fins ahir va haver de fer tot el personal ­–per un asimptomàtic que es va detectar– i que ha fet que l’espai hagi funcionat amb tot un equip nou de persones aquests últims 15 dies.

En els pròxims dies, però, hi poden haver novetats. Ernest Morera, el director del gimnàs, explica que s’han de reunir amb l’Ajuntament després que ja s’hagin posat en marxa les negociacions que han de permetre salvar el projecte. Des del Sant Pau han posat al damunt la taula una oferta que consisteix en el següent: l’Ajuntament hauria de comprar l’edifici i posteriorment cedir-lo perquè un privat, amb qui els responsables del gimnàs tenen un projecte tancat, reformi el gimnàs i faci 41 pisos socials a sobre. “Són construccions lleugeres, ecològiques i ràpides que estarien fetes amb sis mesos”, explica Morera.

Tot i les dificultats que fa temps que pateix el Sant Pau, Morera es mostra optimista perquè el suport que tenen és totalment transversal. “Nosaltres creiem que aquest setembre hi haurà notícies. L’única cosa que ara està en dubte és el patiment que haurem d’aguantar”, diu el director. I és que, certament, la història del Sant Pau per sobreviure és una lluita marcada pel patiment.