L’Acegal ha reelegit Ferran Poca com a president. Foto: Acegal

Ferran Poca va ser reelegit fa un mes president de l’Acegal, l’Associació Catalana d’Empreses LGTBI, que organitza el Pride Barcelona i que és l’encarregada de l’eix comercial del Gaixample i tota la seva promoció. La pandèmia, tal com passa a la resta de la ciutat, ha impactat amb molta força en els negocis del Gaixample, on la presència de la restauració i l’oci nocturn, amb un pes destacat del turisme, és molt important.

En declaracions a Línia Eixample, Poca explica que el principal objectiu del seu nou mandat és transformar el model actual del Gaixample perquè “tingui una perspectiva de ciutat”. És a dir, que el Gaixample torni a ser el referent històric en el qual es va convertir fa anys però ara amb “vasos comunicants” amb altres punts de la ciutat. “Cal ampliar la visió actual. Hem de crear una xarxa local d’establiments diversos i anar més enllà de tenir dos o tres carrers referents”, afirma Poca.

Aquest és el primer pas, considera el president de l’Acegal, per tornar a fer del Gaixample un lloc referent. “Hem de tornar a fer el barri cool i modern, rellançar-lo i que torni a ser la primera opció de la gent”, afegeix Poca. Un primer pas per tenir més capacitat de treball és el trasllat imminent de seu de l’Acegal, que ara tindrà el seu local al carrer Casanova, entre Diputació i Consell de Cent.

Per últim, i en el marc de la lluita contra la crisi, Poca explica que un altre dels objectius de l’Acegal és guanyar associats. Actualment en tenen uns 120, a qui s’ha rebaixat la quota per les dificultats actuals. Sobre la reobertura dels negocis, afirma que aposten per “una obertura regulada que mantingui les mesures de seguretat” i remarca la importància dels espais que hi ha al Gaixample “perquè el col·lectiu continua relacionant-se i ara a vegades es fa en llocs on no hi ha mesures de seguretat”.