L’operatiu nadalenc ha disminuit els robatoris vers l’any passat. Arxiu

L’Eixample és un dels territoris on per Nadal es va desplegar el dispositiu Grèvol, un pla de col·laboració estreta entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana amb l’objectiu d’incrementar la seguretat als eixos comercials. Un cop passades les festes, s’ha fet balanç del pla, detectant la disminució del 3% dels furts respecte a l’any passat. També s’han reduït un 21% els robatoris amb violència o intimi­dació, i un 44% els que es produeixen a les entitats bancàries i a les joieries. Durant el període de Nadal, les patrulles mixtes han fet 10 detencions i 220 identificacions a tot Barcelona. Tot i que hi ha hagut un descens en els fets delictius, l’Ajuntament segueix valorant negativament l’increment dels robatoris amb violència: “Això genera alarma social”, va explicar la tinent d’alcalde de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp.

Mitjançant el dispositiu Grèvol, els cossos de seguretat van començar una campanya divulgativa: augmentat la presència als eixos comercials i organitzant tot un seguit de trobades amb els comerciants per tal d’aconsellar-los.

REDUCCIÓ DE DELICTES

El balanç del dispositiu Grèvol evidencia una disminució en el nombre de delictes. Com a conseqüència del treball preventiu i dissuassiu, s’han reduït 63 fets respecte a l’any passat.

Pel que fa al patrullatge dirigit en les principals zones comercials, s’ha reduït una mitjana de 5 robatoris al dia: al 2009 es van produir 423, aquest Nadal, 234. En total, es calcula que s’hagi disminuït uns 332 fets respecte a l’any anterior.