Va actuar diumenge a l’escenari Royal Bliss. Foto: Twitter (@cruillabcn)

L’escenari Royal Bliss dels jardins del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) va acollir diumenge un concert de Pau Riba en el marc del festival Cruïlla XXS. Als seus 71 anys, el cantant mallorquí va tornar a demostrar per què és una de les veus més representatives de la música alternativa en català.

L’actuació va servir per celebrar el cinquantè aniversari del seu mític àlbum Dioptria, amb un públic alhora entregat i responsable, que va respectar les estrictes mesures de seguretat que imposa la situació sanitària i a les quals encara costa acostumar-se.

“En el moment que estem vivint, al Cruïlla XXS, no hi podia faltar un dels grans mestres del surrealisme i la psicodèlia”, deia una piulada del compte oficial del festival sobre el concert de Riba. “La nit d’ahir a l’escenari Royal Bliss va ser encisadorament peculiar”, concloïa el mateix missatge, publicat dilluns, mentre encara durava la ressaca de l’espectacle.

UN CAP DE SETMANA DIFÍCIL
El format reduït del festival Cruïlla va començar l’1 de juliol com una de les mostres de resistència del sector cultural, després d’una aturada sense precedents. Però el repunt de casos a Barcelona i l’AMB va fer que, divendres passat, el Govern anunciés noves restriccions i, per un moment, la continuïtat d’aquesta altres propostes va perillar. Malgrat que el Cruïlla XXS, com el Grec, va mantenir les seves funcions del cap de setmana, no va ser fins dilluns que el Procicat va avalar els festivals i altres activitats culturals. Així, aquest cicle continuarà oferint la programació prevista durant tot el mes.