L’avinguda Gaudí

L’avinguda Gaudí. Foto: Vicente Zambrano González/Ajuntament

“L’avinguda Gaudí és única perquè té dues icones modernistes a cada punta: la Sagrada Família i l’Hospital de Sant Pau”, apunta la presidenta de l’associació de comerciants Gaudí Shopping, Loreto Almirall. Per això, no entén que estigui “deixada de la mà de Déu”. Almirall creu que la solució per a aquest carrer –on hi ha la majoria dels establiments associats a l’entitat que presideix– passa per una reforma ambiciosa. I ja hi estan treballant.

“Compartim els mateixos neguits que els comerços d’altres zones, com els problemes de neteja o la deixadesa de la vegetació, però cal anar més enllà”, assegura Almirall. En aquest sentit, Gaudí Shopping ha rebut el suport d’alguns grups municipals, com és el cas de Junts. Biel Figueras, conseller d’aquest partit a l’Eixample, assenyala el “mal estat” del paviment, de la font de davant del Sant Pau o dels fanals modernistes de l’avinguda, però també parla d’una mancança més global. “L’avinguda Gaudí no es pot creuar en línia recta sense interrupcions”, diu, fent referència al fet que la travessen tres cruïlles. En aquest sentit, creu que es podria estudiar una opció que permetés “coordinar els semàfors” i facilitar el passeig als vianants.

Als plans de l’Ajuntament

Almirall afirma que Gaudí Shopping té el suport de l’Ajuntament en la seva voluntat de remodelar l’avinguda. De fet, considera que és al consistori “a qui més li hauria d’interessar aquesta reforma”.

Des de l’Ajuntament recorden que el projecte de la futura superilla de la Sagrada Família ja contempla “consolidar” l’avinguda com a eix verd. També asseguren que s’han recollit les demandes dels comerciants pel que fa a la millora de la “connectivitat” d’aquesta zona, així com l’interès d’impulsar-hi una “àrea de promoció econòmica urbana (APEU)”. De la mateixa manera, estan estudiant la possibilitat de substituir el paviment de la rambla central que està “malmès”. Això sí, hauria de ser de cara al pròxim mandat.