El Centre LGTBI està situat al número 22 de Comte de Borrell. Foto: Ajuntament

El Centre LGTBI de Barcelona dedicarà tres mesos a reflexionar i debatre sobre diverses realitats que afecten les persones racialitzades o migrants, i que formen part del col·lectiu, a través del cicle Interculturalitat LGTBI. Diàlegs per a una memòria plural. L’objectiu del nou programa cultural, que va començar a mitjans d’aquest febrer i acabarà a l’abril, és avançar en la construcció d’una memòria plural que “incorpori una mirada intercultural”.

A través d’exposicions, taules rodones i xerrades, el centre vol treballar qüestions importants com l’impacte de l’homonacionalisme sobre la cultura, els discursos polítics o els sistemes d’acollida; la invisibilització de les persones gitanes dins la comunitat, les lluites trans als països llatinoamericans, els feminismes negres i els punts en comú entre el lesbianisme i la negritud.

La mostra principal és una videoexhibició que ret homenatge a les obres de Paratibha Parmar, una cineasta de Kènia coneguda pel seu activisme en els moviments antiracistes i feministes al Regne Unit als vuitanta i noranta.

CINEMA DENÚNCIA
El cinema serà el pretext que farà servir el centre LGTBI per treballar les problemàtiques de la comunitat transsexual als països llatinoamericans. Per exemple, el cicle inclou la projecció de les obres The Death and Life of Marsha P. Johnson o The Watermelon Woman, al llarg de febrer, març i abril, amb sessions dinamitzades i presentades per referents de comunitats racialitzades a Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram